Ali Şevki KARATAŞ


KABİR MELEKLERİ GELECEK BİRGÜN


İhanet asla unutulmaz...

Bana kimse dürüstlükten bahsetmesin.
İnsanoğlu geçmişten günümüze kadar birbirine hep ihanet, hep bir gıybet içinde olmuştur.

Ülkemizin bu zorlu sürecinin atlatıldığının bir gün sonrası, "Nöbet" adı altında meydanlarda toplanmalar gerçekleşti. Gerçekleşen toplanmalarda aziz halkımız bayraklarına sarılarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Kimileri hayır işlemiş, kimileri mevlid okutmuş, kimileri de göğsünü siper etmiş şehid olmuş, gazi olmuştur.
Peki bunların yanı sıra yardakçılık, yandaşçılık ve hatta yalakalık yapan kesim vardı ki ; aman Allahım bir görmeliydiniz. Manken misali kendini podyumlara atan mı dersiniz, sıkılmadık el bırakmamak için mücadele eden mi dersiniz, siyasilerin yanında boy gösteren mi ararsınız. Yani anlayacağınız bu nöbetler kimilerine iyi primler kazandırdı, hele de yeni siyasete atılma çabaları gösterenlere.

Kıymetli dostlarım ;

15 Temmuz tarihe kalın harflerle yazılmış bir destanın öyküsüdür artık . Bunu yıllar geçse de silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Aziz milletimiz, kendi vatanına nasıl sahip olunur, nasıl müdafa edilir, gerektiğinde nasıl şehadet şerbeti içilir; bunu tüm dünya ya göstermiş oldu. 5657 yıllık Türk halkının nasıl bir savaş makinası olduğunu unutanlara tekrar hatırlatılması sağlandı. Avrupa ve Amerika destekli bu darbe girişimi ülkemizi yüz yıl geriye atmasının yanı sıra, açıklanan belgeler doğrultusunda 2040 yılına kadar kurum kuruluşlara ve gerekli mevkilere kimin atanacağını listeler halinde ortaya koymuştur.

OHAL kapsamıyla birlikte gerekli düzenlemeler yapılmakta ve Fetö terör örgütüne bağlı olan ve destekleyenleri tek tek toplanmaktadır. Tüm siyasi partilerin de içine sızmış olan bu terör örgütü mensuplarının kökü hala kazınmaya devam edilmektedir. Fakat en önemli ayrıntı şu ki; iktidar partisinin üyeleri ve aktif yetkilileri arasında bir kişinin bile Fetö terör örgütü kapsamında sorgulanmaması ve gözaltına alınmaması kafalarda soru işareti bırakmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan` ın özellikle Akparti çatısı altında kendini sümen altına gizlemiş olan bu destekçi grubu piyasaya çıkarması ve kamuoyu ile paylaşmasını arz ve talep etmekteyiz.

“Hırsız evde Olunca , Kapı kilit tutmazmış” atasözünden yola çıkarak ilk önce bu faaliyetlere siyasi partilerden başlanması gerektiğini görmüş oluyoruz.
Darbe girişiminden netice alamayan örgüt destekçileri şimdi ise İşid ve Pkk terör örgütü ile dirsek temasına geçerek Türkiye Cumhuriyeti` nin belirli illerinde bombalı eylemlerle insanların gözünü korkutmak için son derece çaba sarf etmektedirler. Özellikle Ermenilerin kendi topraklarına katmak istedikleri illerde bu patlamaların olması da ayrıca bizi düşündürmektedir.

Ülkemiz terörle mücadelede gerek kolluk kuvvetleri ve gerekse sivil halk açısından bayağı kayıplarımız olmuştur. Belki de olmaya devam edecektir.

Dış güçler şunu bilmeliler ki ; Türkiye cumhuriyetinin hiç kimseye eyvallahı yoktur. Yüzler gider binler hayata merhaba der bu ilkede , on yaşında eline silah almamış masum çocuklarımız bile cengaver kesilir alimallah. Yaşlılarımız atalarının o meşhur destansı şuurunu tekrar içerlerine bir nefes gibi çekerek ; Çanakkale`deki on beşlikler gibi "Allah Allah" nidaları ile kendini seferber ilan eder. Gençlerimizi anlatmıyorum bile; Ulubatlı Hasan misali fethedilecek yerler aramaktadır.

Rabbim Türkiye Cumhuriyeti` nin bölünmez bütünlüğünü daim eylesin . Bizde bu yürek bu iman var olduğu sürece Osmanlının hüküm sürdüğü toprakların en az iki katına sahip oluruz Elhamdülillah. Bizde bu vatan aşkı olduğu sürece

"HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM" beyitinin sahibi Cennetmekan Mehmet Akif Ersoy`u da anmadan geçemeyeceğim.

Zaman bir birini eleştirme zamanı değildir, zaman muhalif olmak , kötü demeçler vermek , birbirini karalamak zamanı değildir.

Kıymetli dostlar.

Zaman bir elde beş parmak, tek beden , bedende yürek tek bilek olma zamanıdır. Severseniz, sevmezsiniz ülke erkanına destek olma zamanıdır. Cumhur başkanına , Başbakanlara , Siyasi parti liderlerine (1 tanesi hariç) sahip çıkıp onların koşulsuz şartsız yanlarında olduğumuzun gösterme zamanıdır.


Hiç düşündün mü ?

“Ya DARBE olsaydı ?” ……..

Saygı ve Hürmetlerimle

A.Şevki KARATAŞ
İşadamı & Siyasetçi Yazar